't FramboZENHOF

Dit jaar zetten wij ons in voor Zorgboerderij 't FramboZENHOF!

Zorgboerderij ‘t FramboZENHOF heeft verschillende doelgroepen. Een time-out voor kinderen en jongeren die om welke reden dan ook de druk niet meer aankunnen. Bijvoorbeeld kinderen met ADHD, hoogsensitieve kinderen,…

Er wordt voor hen een programma op maat gemaakt die bijdraagt tot een verbeteren van hun zelf- en toekomstbeeld. Maar ook mensen met een burn-out of (post-natale) depressie kunnen terecht op de zorgboerderij om op adem te komen. Door de kracht van dier en natuur kunnen mensen op hun eigen tempo tot rust komen.

De zorgboerderij probeert op een ongedwongen manier jong en oud zowel geestelijk als lichamelijk te herstellen en dit volgens hun eigen noden en vragen.

Zij hebben hiervoor een prachtige omgeving ter beschikking gesteld. Heel veel plaats voor dier en natuur, gaande van een kuiken tot een hangbuikzwijn tot een vertederende Sint-Bernard hond.

Waarom hebben wij, de Denderleo’s, hen gekozen als ons sociaal doel? Door hun grote doelgroep krijgen zij steeds meer aanvragen voor de zorgboerderij. Alsook de infrastructuur en de zorg voor de dieren vraagt enorm veel aandacht. Door hen zowel praktisch als financieel te steunen hopen wij zo te helpen aan de uitbouw en opstart van deze vzw. Zodat nog meer kinderen en volwassenen hier de rust vinden waar ze naar op zoek zijn.

Website 't FramboZENHOF

BiJeVa vzw

Ouders en kinderen in Vlaanderen die in armoede moeten leven kunnen op BiJeVa vzw rekenen. 

BiJeVa is een letterwoord dat staat voor:

- bijzondere jeugdvakanties

- bijstaan ouder(s) jeugdhulp vrijetijds aanbod

De organisatie heeft als kerntaak het bestrijden van kinderarmoede en het helpen van ouders met het oplossen van allerhande problemen. Haar doelgroep zijn voornamelijk gezinnen met kinderen die, al dan niet verdoken, in een armoedesituatie leven.

Bezielster Anny De Windt zet zich op alle vlakken in om haar steentje bij te dragen.

De Caspers Aalst

Sportvereniging De Caspers richt zich tot kinderen, jongeren en jong volwassenen met een auditieve, motorische of licht mentale beperking, of met autisme. Ook broers en zussen zijn welkom om mee te sporten. Hun eerste sporttak is G-VOETBAL. Er is wekelijks training, en een paar keer per jaar wordt deelgenomen aan een toernooi. Daarnaast is er OMNISPORT. Hier wordt een waaier aan sporten beoefend, zoals basket, zitbalaerobic, jiu jitsu, zwemmen, G-badminton, handbal, .. Telkens een 3-tal opeenvolgende zaterdagen.

Gezien wij zelf een jonge groep zijn sprak dit goede doel ons onmiddellijk aan. Wij vinden dat iedereen recht moet hebben om zich volledig te kunnen uitleven in sport en zich daarnaast gewoon veilig hoort te voelen binnen zijn sportclub, zonder zich bekeken of anders te voelen. De Caspers is hier een prachtig initiatief in en bestaat volledig uit vrijwilligers die dit met hart en ziel waar maken. Wij doen er met de Denderleos dan ook alles aan om deze warme club een hart onder de riem te steken en doen ons uiterste best ons hiervoor in te zetten.

Website De Caspers