top of page

De Caspers Aalst

(2017-heden)

 

Het huidige goede doel waar we mee samenwerken is een oude bekende, namelijk de Aalsterse sportvereniging De Caspers. In het prille begin van de Denderleo’s waren zij reeds één van onze gesteunde goede doelen. 
De Caspers richten zich op sporttoegankelijkheid voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met auditieve, motorische, licht mentale beperkingen of autisme. Ook broers en zussen zijn welkom om mee te sporten. Het sociale aspect is namelijk erg belangrijk. Gezinnen worden zo goed mogelijk, en op vrijwillige basis, betrokken bij de werking.


Hun eerste sporttak is G-voetbal, met wekelijkse trainingen en periodieke deelname aan toernooien. Daarnaast organiseren zij omnisport sessies waar een verscheidenheid aan sporten wordt beoefend zoals basketbal, zitbalaerobic, jiujitsu, zwemmen, G-badminton, handbal, dans en nog veel meer. Tot slot bieden zij intussen ook G-badminton aan voor de jongvolwassenen vanaf 16 jaar. Alle lessen worden gegeven door gekwalificeerde lesgevers die gezocht worden via Sportwerk Vlaanderen, bij de bestaande Aalsterse sportverenigingen en via het eigen opgebouwd netwerk.


Zelf een jonge groep zijnde, voelen wij ons vastberaden om ons wederom in te zetten voor dit nobele en lokale doel. Wij geloven dat iedereen het recht heeft om zich volledig uit te kunnen leven in sport, zonder zich bekeken of anders te voelen. Sport moet een veilige ruimte bieden voor iedereen, en dat is precies waar De Caspers voor staan. De vereniging wordt volledig gerund door toegewijde vrijwilligers die met passie werken aan het realiseren van dit doel. 
Als Denderleo's streven we ernaar om deze bewonderenswaardige organisatie te ondersteunen, een hart onder de riem te steken en ons maximaal in te zetten om hun missie te versterken.


Onze bijdrage aan De Caspers kan op verschillende manieren van waarde zijn:

Financiële steun: We hebben bijvoorbeeld in het verleden financiële ondersteuning geboden voor de aankoop van verstelbare voetbaldoelen die zijn aangepast aan G-sport. Dit draagt bij aan de uitrusting en faciliteiten die nodig zijn om sportieve ervaringen mogelijk te maken. 

Praktische hulp: We zijn er om te helpen bij verschillende evenementen, zoals toernooien en eetfestijnen. Ook proberen we sinds dit jaar af en toe een handje toe te steken tijdens de voetbaltrainingen, alsook zelf eens deel te nemen. Onze inzet gaat verder dan alleen financiële steun en zo hebben wij het zelf ook liefst. We bieden praktische handen en hulp om ervoor te zorgen dat evenementen soepel verlopen en alle deelnemers een geweldige tijd hebben.

Pink Blob Organic Stationary A4 Document (2).png
Fantasstisch.jpeg

In het verleden gesteunde goede doelen: 

vzw FantASStisch
(2022-2023)

Vzw FantASStisch bood waardevolle ondersteuning aan zowel individuen met autisme (ASS) als hun bredere omgeving en netwerk. Hun diensten waren toegankelijk voor kinderen, jongeren en volwassenen en zijn onderverdeeld in vier categorieën: ontspanning, verbinding, vorming en leren.


Binnen het domein van ontspanning en verbinding richtte FantASStisch zich rechtstreeks op personen met autisme. Ze creëerden een rijk aanbod van op maat gemaakte activiteiten voor diverse leeftijdsgroepen. Denk hierbij aan een boerderijweekend voor de jongsten, een zomerkamp aan zee voor tieners en een betoverende reis naar de Ardennen voor jongvolwassenen. 
Daarnaast streefde de organisatie ernaar om het netwerk rond personen met autisme te versterken door familie en vrienden meer inzicht te geven in het functioneren van iemand met autisme, dankzij informatieve vormingsmodules.
FantASStisch zette zich tevens in voor de activering van personen met autisme, het bevorderen van inclusie en het creëren van waardevolle connecties tussen mensen.


Helaas ontbraken de nodigde subsidies om hun inspanningen voort te zetten, wat resulteerde in een tijdelijke stop van activiteiten in 2023. Hierdoor is een verdere samenwerking met de Denderleo’s op dit moment niet haalbaar. Ondanks hun jarenlange toewijding bleek het een uitdaging om de financiële gezondheid en voortgang van dit mooie initiatief te waarborgen. Ze sluiten echter nog geen deuren en bezinnen over een gezond vervolg. Wij duimen hoopvol mee voor een nieuwe toekomst voor vzw FantASStisch!


Tijdens de korte samenwerking met vzw FantASStisch konden wij toch een aantal mooie zaken bereiken:
Financiering van specifieke aankopen: bijvoorbeeld de aankoop van silent disco koptelefoons om op maat gemaakte feestervaringen te creëren voor alle deelnemers
Financiële steun voor vrijwilligers die zich inzetten
Praktische hulp waaronder extra begeleiding tijdens een zomerkamp, gevolgd door een traktatie van versgebakken pannenkoeken

’t FramboZENHOF
(2020-2022)

Zorgboerderij ‘t FramboZENHOF verwelkomt een diverse groep mensen met uiteenlopende behoeften. Kinderen en jongeren die tijdelijk de druk van het dagelijkse leven niet aankunnen, bijvoorbeeld vanwege ADHD of hoogsensitiviteit, vinden hier een waardevolle time-out. Een op maat gemaakt programma helpt hen hun zelfbeeld en toekomstperspectief te verbeteren. Daarnaast biedt de boerderij een veilige haven voor mensen met een burn-out of (postnatale) depressie om tot rust te komen. De helende kracht van dieren en natuur maakt het mogelijk om in eigen tempo te herstellen, zowel fysiek als mentaal.


Met toewijding streeft de Zorgboerderij ernaar om jong en oud te ondersteunen in hun herstelproces, met respect voor hun individuele behoeften. De fijne omgeving biedt een ideale setting. Je wordt er omringd door schattige kuikens, vriendelijke hangbuikzwijnen en de vertederende Sint-Bernard hond.


Als Denderleo’s kozen wij voor ’t FramboZENHOF als goede doel omdat de vraag naar hun diensten aanzienlijk toenam door hun diverse doelgroep en brede aanbod. Tegelijkertijd vereist het verzorgen van de infrastructuur en de dieren aanzienlijke inspanningen. Wij hebben ons twee volle jaren voor hen ingezet, zowel praktisch als financieel, zodat ze hun initiatief konden uitbreiden en verder ontwikkelen. Op die manier kunnen er in de toekomst nog meer kinderen en volwassenen hier de broodnodige rust en sereniteit vinden waar ze naar op zoek zijn.


Wat hebben wij voor ‘t  framboZENHOF kunnen betekenen gedurende onze samenwerking? 
Financiering van een hippotherapie paard genaamd 'Leo': We wilden graag een tastbare bijdrage leveren door de financiering van een paard voor hippotherapie, dat treffend de naam 'Leo' kreeg. 
Opleidingsfinanciering hippotherapie: Gezien de bewezen effectiviteit van paardentherapie wilden we zelf ook bijdragen aan de kwaliteit van de aangeboden therapie, door financiële ondersteuning van een opleiding.
Aanschaffing van hooi en stalbekleding: We hebben de financiering en bestelling verzorgd voor de aanschaf van hooi en stalbekleding, wat essentieel is voor het welzijn van de aanwezige dieren.
Donatie van zelfgemaakte vilten kerstballen en kerstcadeautjes: We deelden de warmte van de feestdagen graag met de kinderen op de zorgboerderij. We schonken met plezier zelfgemaakte vilten kerstballen die we na een van onze vergaderingen hebben vervaardigd. Bovendien deden we een donatie van kerstcadeaus, zodat eigenares Sandra iets extra's onder haar prachtig versierde kerstboom kon leggen.

Frambozenhof.jpeg
Bijeva.jpeg

BiJeVa
(2019-2021)

BiJeVa vzw is een betrouwbare bron van steun voor gezinnen en kinderen die in (kans)armoede verkeren in Vlaanderen. BiJeVa staat voor "bijzondere jeugdvakanties" en "bijstaan ouder(s) jeugdhulp vrijetijds aanbod". Ze zijn werkzaam in 5 Vlaamse regio’s: Zuid-West-Vl., Vlaamse Ardennen, Denderregio, Rivierenland (werkgebied Boom) en Halle-Vilvoorde (werkgebied deel Brabantse Kouters en deel Pajottenland).


De organisatie heeft als missie het bestrijden van kinderarmoede en het ondersteunen van ouders bij diverse uitdagingen. Ze richt zich voornamelijk op gezinnen met kinderen die, al dan niet verdoken, in armoedesituaties leven. In dit verband wordt de nadruk gelegd op het cruciale belang van gelijkwaardige behandeling. De primaire focus ligt op het verlagen van stress, het beperken van onnodige inmenging in gezinsverband, het verschaffen van ondersteunende hulpmiddelen en het bevorderen van kansen.


Bezielster Anny De Windt zet zich met onvermoeibare toewijding in op alle fronten, om haar bijdrage te leveren. Haar levensmotto klinkt dan ook als volgt: “iedereen hoort erbij, iedereen doet ertoe, iedereen moet mee kunnen doen”.


Als Denderleo’s vonden wij het fijn mee te bouwen aan zo’n prachtig initiatief dat zorgt voor een positieve impact in het leven van gezinnen en kinderen die wat extra hulp en genegenheid kunnen gebruiken.


Hoe wij als Denderleo’s concreet een steentje hebben bijgedragen aan de werking van BiJeVa? 
Financiële ondersteuning: We begrijpen het belang van financiële middelen om hun missie voort te zetten en nog meer gezinnen te bereiken.
Feestelijke giften voor speciale gelegenheden: We kozen ervoor om geschenken aan te schaffen voor gelegenheden zoals Sint-Maarten, Sinterklaas, Kerst en Nieuwjaar (2020 en 2021), wetende dat deze attenties een glimlach zouden toveren op de gezichten van de kinderen en hun families.

Verdere ondersteuning van andere goede doelen via tijdelijke acties uit het verleden zoals een taartenverkoop, warmste week, verkoop van plantjes en snoepzakjes,…:
•    Dappere B-engeltjes
•    Kleine Hartjes
•    Boven De Wolken

bottom of page